Spreekbeurt brillen

Spreekbeurt brillen

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 65 stemmen. Geef ook jouw cijfer!
Gemiddeld: 3,40 van de 5
In de categorie: Spreekbeurt over Mens en samenleving

Heb je zelf een bril? Of vind je de bril interessant? Wil je er meer over weten? Het is in ieder geval een zeer interessant onderwerp voor je spreekbeurt. In dit stuk vind je meer informatie over de bril voor je spreekbeurt brillen.

Brillen

Een bril is een hulpmiddel waarmee degene die het draagt vaak beter kan zien. Niet altijd, want als je een bril draagt met een bepaalde sterkte terwijl je het niet nodig hebt, zie je meestal juist maar weinig. Een bril bestaat uit een montuur en twee glazen van glas of van kunststof.

We hebben tot nu toe gesproken over brillen die nodig zijn om iemand beter te kunnen laten zien. Maar brillen worden niet altijd alleen daarvoor gebruikt. Er zijn ook brillen die een ander doel hebben, zoals:

Een zonnebril

Deze bril beschermt de ogen tegen de zon en zorgt ervoor dat je beter kunt zien als de zon schijnt. Een zonnebril bestaat ook uit glazen en een montuur, alleen zijn de glazen donker. Het is ook mogelijk om een zonnebril op sterkte te krijgen wanneer je normaal een bril draagt. Of je kunt een opzet voor je gewone bril gebruiken. Deze schuif je dan voor je bril als je een zonnebril wilt.

Deze spreekbeurt wordt binnenkort aangevuld.

Tips voor je spreekbeurt brillen

 • Laat verschillende brillen zien.
 • Ga eens langs een brillenwinkel en vraag de mensen daar of je eens mee mag kijken of dat ze je meer informatie kunnen geven voor je spreekbeurt brillen.
 • Laat je ogen eens opmeten voor een bril en laat dit op video opnemen, zodat je het kunt laten zien tijdens je spreekbeurt.

Zoek meer informatie op:


1 Reactie op “ Spreekbeurt brillen ”

 1. Rabia zegt:

  Het is echt een leuk onderwerp !! ik heb zelf ook een bril en door deze tips :Laat verschillende brillen zien.
  Ga eens langs een brillenwinkel en vraag de mensen daar of je eens mee mag kijken of dat ze je meer informatie kunnen geven voor je spreekbeurt brillen.
  Laat je ogen eens opmeten voor een bril en laat dit op video opnemen, zodat je het kunt laten zien tijdens je spreekbeurt.
  Die tips zijn echt handig! bedankt !! Dat ga ik denk ik wel doen!
  Kan ik dit ook voor een werkstuk gebruiken want dit onderwerp doe ik voor mijn werkstuk… ik zou graag een reactie willen.


Laat eens jouw reactie achter:

De info op deze pagina is niet geschikt om geheel als spreekbeurt gegeven te worden en ook niet bedoelt om plagiaat mee te plegen, maar is bedoeld als naslagwerk (lees de disclaimer). Heb je een opmerking of een fout ontdekt? Laat het ons weten via het contactformulier.